1haftanın özeti

Resim
Herkese merhaba arkadaslar 1haftadır yoktum ortalarda.. Size daha önce bahsettiğim üzere Türkiye'ye Ankara'ya ailemin Berkant kuzenimin instagram paylaşımı.. Rahatsızlanmadan önceki düğünde fotoğraf çekerken kuzenime el sallarken.. yanına gittim. Aslında bu "tatili" planlarken İstanbul'a, abimlerin yanına gitmek vardı aklımda ama hayat planlarla yürümüyor.. 1ay önce anneannem çok hastalandı_aniden. Barsak düğümlenmesi olmuş, apar-topar ameliyata alındı. Ameliyat sonrası Yoğun Bakım Ünitesi'nden, makinaya bağlı kaldı.. Gerçekten bebekler gibi bakıldı_abimin arkadaşları sağolsunlar GATA'da çok ilgilendiler. Dayım hep yanında kaldı. Annem ve teyzemler günlük gidip-geldiler hastaneye. Yani bende "tatil" olayını iptal edip anneannemi görmeye, anneme destek olmaya rotamı Ankara'ya çevirdim. Perşembe sabah uçağım vardı. Ben daha Ercan'dayken haber geldi babamdan: Anneannemi kaybettik.. Hastalanmadan önce görüntülü konusup, dolaylı yol

pazartesi yazıları: pazar Girne gezmesi

Herkese Merhaba Arkadaşlar
Bugün yine Pazar günü neler yaptığımız ile ilgili yazı günü
Biz yine bu pazar Girne'deydik. 
Öncelikle dün ki Anneler Gününüzü Kutlarım:) Dün ile kalmamalı tabi ki, bugün de kutlu olsun:))


Arabayı Roks Hotel yanı, belediye otoparkına park ettikten sonra, yürüyerek Girne Meydana ilerledik. Pazar günü, anneler günü ve havanın da ısınmasıyla Girne sokakları yerli/yabancı turist kaynıyordu.. Dükkanlarında çoğu açık olması beni şaşırttı doğrusu (burada genel de pazar günleri kapalı olur dükkanlar, özellikle Girne esnafı bu konuda birazcık daha doymuştur. Mağusa daha esnek mesela..). 
Sonra yemek yiyelim diye düşündük ve tee 5yıl önce Girne'de yaşarken gittiğimiz Mantıcı'ya gittik:)
Burası, Limana giderken (meydandaki simit sarayına doğru) sağ sokakta yolun ilerisinde kalıyor.
İçerisi gördüğünüz gibi salaş ama bu tadilat görmüş hali. Eskiden yanlış hatırlamıyorsam, yuvarlak küçük masalar ve plastik sandalyeler vardı. Fiyatlarını da çektim, bakmak isterseniz..

Biz önden 1'er çiğ börek ve yarım porsiyon (125grammış) da mantı yedik. 
Turan çiğ börekleri soslu aldı, ben sossuz. Ayrıca sarımsaklı yoğurt seçeneği de mevcut. 1er çiğ börek ve yarımşar mantı bize fazlasıyla yetti (porsiyonlar bizce ideal) ve toplam da 48tl (1tane de su) hesap ödedik. Bence ne yalan söyleyim biraz tuzlu bir miktar. Listeden de bakarsanız 2tane çiğ börek 20tl, bence fazla. Hadi mantı tamam diyelim de.. 
Neyse, sonuç olarak biraz zam yapılmış bizim hatırladığımıza göre:) Yine de denemek isteyenler için alternatif dursun aklınızda:)
kendisine ait wc var, otopark yok. 
Mantı Sofrası Adres: Atatürk Caddesi Göksu Sokak'ta.

Ayrıca bu sokağı yemek yerleri ile doldurmuşlar.
Önceden LaViva yerinde Türkiye'ye ucuz telefon etmek için kontorlu telefonu olan büfe vardı. Ee o zamanlar hattım kontorlu, ne mümkün 2dakka konussam biterdi kontorler:)) hey gidi günler hey:)

Sonra buradan çıkınca, Meydan 2dakika zaten..

Bu heykelciği yeni kondurmuşlar buraya, şirin olmuş:) 
Ataturk heykelinin ise sanırım yenilemesi var, altında ki yazılar yoktu.. 

-> Her cuma sabahı, yukarı Orduevi'nden Roks ve Dome Hotel önünden meydandaki bu Atatürk Heykeli'nin önüne, askerler yürüyüş yapar. O kadar güzel ve insana güven veren görüntüdür ki, anlatamam.. Bir gün denk gelirsek, onu da sizlere çekmek isterim. Ben ilk görünce çok etkilenmiştim (aslında sadece yürüyorlar ama insan ayrı bir duygulanıyor işte..) 

Ya aslında bunlar 360derece görüntüler olacaktı. Meydanı çektim size ama olamadı:)  Telefonda hala öyleler ama buraya bir türlü istediğim gibi atamadım. Bende, kısa videolar halinde koydum:) Umarım anlaşılıyordur.. 

Daha sonra Meydan'da yürüyerek Liman'a (harbour) geçtik:)
Burada çeşitli bar, kafe, restorantlar mevcut. sağlı-sollu oturma alanları ile yatların ve denizin kenarında kafa dinlemelik yerler tam:) Gün batımı burada güzel oluyor gerçekten..
Ayrıca Liman da tekne turları, yamaçtan atlama için tur ve turist bilgilendirme ofisi de yer almaktadır.

Buradan da yat ve tekneler parketsin ve rüzgar kessin diye küçük fenerin oraya yürüdük:)
Sağ tarafta minnacık görünen Deniz Fener'nin orada az mı Uno oynadık Turan ile:) hey gidi günler hey:)

Yine aynısı, 360 olmadı burada bende kısa video olarak attım artık:) Nerdeyse gif tadında bunlar :D
Aslında tekrar çekirdek-soğuk kahve ve Uno keyfi yaparız zannetmiştik ama Fener'in oralar doluydu ne yazık ki.. Bizde evin yolunu tuttuk.

Hava gerçekten sıcaktı. Artık güneş koruyucusuz hiç bir yere gitmenizi tavsıye etmem:)



Bizden bu kadar:) Umarım sizin de pazar gününüz keyifli geçmiştir:)

haftanız güzel geçsin,
xx_gris

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kalyon Oje ve Bakım Yağlarım

INGLOT BEAUTIFIER TİNTED CREAM ve INGLOT MATTİFYİNG SYSTEM 3S PRESSED POWDER ROUND

DOA BOYALI SAÇLAR İÇİN SÜLFATSIZ ŞAMPUAN (post2)